ayse_sungur.jpg

HEJ ARKDES!

Jag älskar internet. För många kan nätet vara ett härligt ställe för knasiga memes, klipp med söta djur eller vänners stories men för mig är det snarare en plats för fördjupning. Det finns galet mycket att nörda sig i där ute.


Att få lära mig saker som jag inte hade någon aning om och som jag inte ens räknade med att komma i kontakt med är min viktigaste drivkraft. Det förklarar också varför jag efter så många år i yrkeslivet valde att sätta mig vid skolbänken igen, denna gång för att plugga digital marknadsföring på Berghs. 

Men det är inte en viss titel jag är ute efter. För mig är det betydligt viktigare att vara på rätt ställe. En arbetsplats där jag har lyxen att få jobba med smarta, inspirerande och roliga kollegor och besökare. Där jag får använda mig av min kärlek till storytelling, teknik och humor för att skapa kommunikation som når både hjärta och hjärna. Det är här ArkDes kommer in i bilden, för jag är säker på att vi kan ha väldigt kul tillsammans.

Ayşe

 

VAD KAN JAG ERBJUDA ARKDES?

KOMMUNIKATION

Jag har arbetat som projektledare på Riksteaterns kommunikationsavdelning, reporter på Sveriges Radio, pressekreterare vid Regeringskansliet och som informationshandläggare vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul. Tjänster som har lärt mig att planera, leda och följa upp det strategiska och praktiska kommunikationsarbetet samt samordna och driva projekt.


Jag kan ta fram kommunikationsstrategier, kommunikations- och aktivitetsplaner samt se till att informationen når berörda parter. Jag är van vid att vara ett strategiskt och kommunikativt stöd för medarbetare. Jag kan sätta verksamhetens strategier och mål i ett sammanhang och säkerställa en god kommunikation, såväl internt som externt. I en tid då vi dagligen blir överösta av tusentals budskap är det viktigt för mig att göra kommunikationen så lättförståelig och tydlig som möjligt.

DIGITAL PLANNING & STRATEGI

Jag hittar tanken bakom idén. Med andra ord, jag söker efter insikter och inspirerar den kreativa processen så att kommunikationen gör sitt jobb. Jag säkerställer att processerna hålls samman ur ett helhetsperspektiv och att de ständigt utvecklas i riktning mot uppsatta mål och en föränderlig framtid.

Jag sätter mig snabbt in och analyserar ArkDes verksamhet och processer för att sedan utveckla en digital strategi, d v s en handlingsplan för hur vi ska jobba systematiskt för att nå digital framgång. Jag definierar mål och arbetar kontinuerligt för att nå dessa. 

MARKNADSFÖRING & REKLAM

Som marknadsförare har jag jobbat med marknadsföring och publikarbete. Som copywriter har jag arbetat med flera kunder på ett såväl strategiskt som operativt plan. Min största uppgift har varit att se till att tonaliteten hållit samman och att jag har varit konsekvent i det jag har producerat. Jag behärskar all direkt kommunikation oberoende av kanal och har erfarenhet av att producera nyheter och information i form av webb, nyhetsbrev, pressreleaser och tryckt information. Jag tycker om att ha ett stort ansvar under hela processen – från idé till färdig trycksak, annons eller webbplats.

OPINION OCH PR

Jag har även en bakgrund som PR-konsult och politiskt sakkunnig. Tjänster som kräver stort samhällsengagemang, analytisk förmåga, grundlig omvärldsbevakning och en känsla för opinionsbildning. Att hela tiden tänka flera steg före och därmed leverera taktiska lösningar åt kund har varit en del av min vardag. Som PR-konsult har jag hjälpt uppdragsgivare att verka i den politiska miljön och skapa publicitet. Som konsult på Exportrådet (numera Business Sweden) har Sverigefrämjande varit min främsta arbetsuppgift. Jag har ordnat större events som inneburit stort ansvar, god fingertoppskänsla och mycket trollande med knäna. Som politiskt sakkunnig har jag huvudsakligen jobbat med strategisk kommunikation och gett stöd till statsråd genom att vara rådgivande, skriva tal och debattartiklar.

 
 

©2020 by Ayse Sungur. Proudly created with Wix.com.