HEJ JUNG!

Hade jag varit en fena på grafisk formgivning hade jag kunnat kalla mig för en livs levande byrå. Men den biten överlåter jag till de visuella kreatörerna och nöjer med mig med mina erfarenheter som PR-konsult, kommunikationsstrateg, pressekreterare, politisk sakkunnig, copywriter, marknadsförare och projektledare. Ja, jag har haft lyxen att jobba med många olika saker inom kommunikation och den röda tråden genom hela mitt yrkesliv har handlat om rådgivning.

Att få lära mig saker som jag inte hade någon aning om och som jag inte ens räknade med att komma i kontakt med är det som driver mig framåt. Det förklarar också varför jag efter många år som yrkesverksam valde att sätta mig vid skolbänken igen, denna gång för att studera digital marknadsföring på Berghs. 

Men det är inte en viss titel jag är ute efter. För mig är det betydligt viktigare att vara på rätt ställe. En arbetsplats där jag har möjligheten att få jobba med smarta, inspirerande och roliga kollegor och kunder. Där jag får använda mig av min kärlek till storytelling, strategi och humor för att skapa kommunikation som når både hjärta och hjärna. Och det är här Jung Relations kommer in i bilden. För jag tror att vi kan ha riktigt kul tillsammans. 

Ayşe Sungur

 

VAD KAN JAG ERBJUDA JUNG?

OMVÄRLD, OPINION OCH PR

Jag har alltid tentaklerna ute. Jag gillar att vara uppdaterad, vare sig det gäller samhällsdebatter, populärkultur, trender, omvärldsanalys och sist men inte minst - ha koll på vad konkurrenterna gör. Omvärldsbevakning är därför både roligt och naturligt för mig och jag har förmågan att prioritera och förmedla det som är relevant till mina kollegor och kunder.

Jag förstår, bevakar och tittar närmare på samband. Jag förutspår hur omvärlden förändras och hur landskapet för våra kunder och dess olika målgrupper kommer att påverkas av de förändrade förutsättningarna.

Jag hjälper kollegor och kunder att ta svåra beslut men också hur vi tillsammans ska kommunicera beslutet. Jag är bra på att förenkla och förpacka komplexa tankar till förståelig kommunikation.  

Jag har en förståelse för när varumärket ska kommunicera och när det inte ska göra det. Timing är lika viktigt som innehåll, meddelande och kanaler. Ibland är kommunikation inte lösningen. Att agera strategiskt är minst lika viktigt.

Roller som jag har haft: PR-konsult, politiskt sakkunnig, pressekreterare, reporter och krönikör. 

KOMMUNIKATION

I en tid då vi dagligen blir överösta av tusentals budskap är det viktigt för mig att göra kommunikationen så lättförståelig och tydlig som möjligt. Jag kan ta fram kommunikationsstrategier, kommunikations- och aktivitetsplaner samt se till att informationen når berörda parter. Jag är van vid att vara ett strategiskt och kommunikativt stöd för kollegor och kunder. Jag kan sätta  strategier och mål i ett sammanhang och säkerställa en god kommunikation, såväl internt som externt.


Roller som jag har haft: kommunikationsstrateg, projektledare på Riksteaterns kommunikationsavdelning, reporter på Sveriges Radio P3, pressekreterare vid Näringsdepartementet och informationshandläggare vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul.

MARKNADSFÖRING & REKLAM

Jag har strategiskt och operativt ansvar när jag arbetar med olika projekt. Jag stöttar övriga funktioner inom marknad och sälj för att utveckla kundresan. 


Jag kopplar ihop de analoga och digitala delarna i marknadsföringen så att helheten blir framgångsrik och kostnadseffektiv. Jag skriver strategiska marknadsplaner och projektleder marknadsevent. Jag producerar sälj- och annonsmaterial.

Jag behärskar all direkt kommunikation oberoende av kanal och har erfarenhet av att producera nyheter och information i form av webb, nyhetsbrev, pressreleaser och tryckt information. Jag tycker om att ha ett stort ansvar under hela processen – från idé till färdig trycksak, annons eller webbplats.

Roller som jag har haft: Marknadsförare på Riksteatern och copywriter på reklambyrå samt egen verksamhet. 

PLANNING & STRATEGI

Jag samlar in insikter och omvandlar dessa till kundbehov som gör skillnad för våra kunder. Samtidigt inspirerar jag den kreativa processen så att kommunikationen gör sitt jobb. Med andra ord, jag hittar tanken bakom idén. Jag säkerställer att processerna hålls samman ur ett helhetsperspektiv och att de ständigt utvecklas i riktning mot uppsatta mål och en föränderlig framtid.

Jag sätter mig snabbt in och analyserar kunders verksamheter och processer för att sedan utveckla en strategi för hur vi kan jobba systematiskt för att nå analog och digital framgång.

Roller som jag har haft: Politiskt sakkunnig, pressekreterare, marknadsförare och kommunikationsstrateg. 

 
 

©2020 by Ayse Sungur. Proudly created with Wix.com.