top of page
  • Skribentens bildAyse Sungur

Berghs Career Day: Vem säger nej till choklad?Career Day är en heldag då byråer träffar och nätverkar med studenterna på Berghs. Klassrummen fylls på med både svenska och internationella byråer med olika inriktningar och under en dag äger fler än 1 000 möten rum.


Inför Career Day läste jag på en del om byråerna, inte minst de som jag är nyfiken på. I stället för att trycka upp visitkort köpte jag mini-chokladkakor som jag brandade med min sajtadress. Visst är det smörigt men säg mig ett event eller en jobbmässa där det inte delas ut sötsaker?


Skämt åsido, jag hade två tankar med chokladkakorna. Den första var att de skulle fungera som icebreakers och den andra var att mäta hur många av dem som faktiskt besökte min sajt. Resultatet blev över förväntan. Jag fick trafik till sajten men viktigast av allt, varje möte inleddes med glada miner. Ingen tackade nej till chokladen.


Career Day blev en bra fingervisning för mig om vad som väntar efter studierna. En påminnelse om hur olika byråerna är, både vad gäller arbetssätt och kultur men också hur avgörande det är med personkemi. Jag fick ett gott intryck av alla byråer utom en (ledtråd: en av landets större byråer).


HowCom och Oakwood överraskade men Wenderfalck stod för dagens wow-upplevelse. De var trevligast och ställde de bästa frågorna.


/Ayşe


39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page